KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Zasady naboru

Nabór dzieci do przedszkola odbywa się wyłącznie drogą elektroniczną.

Szczegółowy harmonogram rekrutacji umieszczany jest corocznie na stronie: http://edukacja:warszawa.pl

Od pierwszego dnia roboczego, miesiąca, w którym trwa nabór do przedszkola zostaje uruchomiona strona internetowa, na której znajduje się informator z ofertą wszystkich przedszkoli, oddziałów przedszkolnych w szkołach podstawowych a także instrukcja wypełnienia karty zapisu dziecka do przedszkola.

Po wypełnieniu karty zgłoszenia dziecka należy ją wydrukować i dostarczyć do przedszkola pierwszego wyboru.

Rodzice, nie mający dostępu do internetu mogą pobrać formularz z przedszkola i złożyć wypełniony odręcznie. Przedszkole w imieniu rodzica wprowadzi dane.

Nabór dzieci do przedszkola w trakcie roku trwa wyłącznie na wolne miejsce.

Rekrutacja dzieci do grupy integracyjnej odbywa się na bieżąco, na podstawie dostarczonego przez rodziców orzeczenia o potrzebie kształcenia specjalnego, wystawionego przez uprawnioną do tego poradnię oraz po rozmowie/obserwacji bezpośredniej dziecka przez psychologa i pedagoga specjalnego z tegoż przedszkola.

Decyzję o przyjęciu dziecka podejmuje dyrektor, po zasięgnięciu opinii zespołu Pomocy Pedagogiczno-Psychologicznej.

W roku szkolnym 2020/2021 przewiduje się 12 miejsc ogólnodostępnych dla dzieci z rocznika 2017 oraz do 5 miejsc dla dzieci z orzeczeniem o potrzebie kształcenia specjalnego z rocznika 2016/2017.

Podmiot udostępniający informację:
Przedszkole nr 7 z Oddziałami Integracyjnymi w Warszawie
odpowiada: Agata Tomala
data: 05-02-2020
wytworzył: Agata Tomala
data: 05-02-2020
data: 05-02-2020
Dziennik zmian strony

Wszystkie wersje tej strony:

W celu uzyskania dostępu do wersji archiwalnej strony skontaktuj się z redaktorem.

  • 05-02-2020 - Edycja treści
  • 30-01-2020 - Edycja treści
  • 04-09-2013 - Edycja treści
  • 20-11-2012 - Edycja treści

Statystyka odsłon tej strony:

Łączna liczba odsłon wszystkich wersji tej strony: 257